تهیۀ قهوه
(توجه داشته باشید که در این قسمت فقط به بررسی نوشیدنیهای قهوه پرداختهایم و به انواع دانههای قهوه کاری نداریم.) نوشیدنیهای با پایۀ قهوه بسیار متنوعاند و مدلهای زیادی دارند.
مدلهای متنوع این نوشیدنی همگی دارای یکی از «نوشیدنیهای پایۀ قهوه» هستند که در ترکیب آنها وقتی میگوییم «قهوه» منظورمان یکی از سه نوشیدنی پایۀ قهوه است.
نوشیدنیهای پایۀ قهوه:
ساده: شامل دانۀ قهوۀ آسیابشده همراه با آب به صورت ساده تهیه میشود گرچه ممکن است روشهای مختلفی برای ترکیب و یا جوش آوردن آب استفاده شود مثلاً: روش تهیه قهوۀ ترک یا روش چکّهای روشهایی برای تهیۀ قهوۀ ساده هستند.
اسپرسو: شامل دانۀ قهوۀ آسیابشده با غلظت بالا در آب، نوشیدنی اسپرسو است که کدر تر از سادۀ آن است، برای تهیۀ اسپرسو آب جوش را با فشار بالا از میان دانههای آسیابشده قهوه عبور میدهند.
آماده: شامل پودر قهوۀ آماده و آب، پودر قهوۀ آماده با واکنشهای شیمیایی در کارخانهها تهیه میشود. با اینحال بازهم پایۀ آن دانۀ قهوه است.
توجه داشته باشید که سه نوشیدنی بالا همگی تلخ هستند.
افزودنیها:
شیر
شکر
کاکائو
دارچین
بستنی
آبلیمو
خامه
و...
مدلهای مختلف نوشیدنیهای قهوه
تمام نوشیدنیهای قهوه ترکیبشان از فرم کلی «نوشیدنی پایۀ قهوه + افزودنیها» با نسبتهای خاص و ویژگیهای تزیینی خاص تهیه میشوند.
شیرقهوه
شیرقهوه یک مدل کلی است و به ترکیب «یکی از نوشیدنیهای پایۀ قهوه + شیر(+ گاهاً شکر)» گفته میشود که نسبتهای آن اهمیتی ندارد. برای همین میتوان گفت کافیمیکس یا قهوه کنلچه یا کافه لاته یا کافه ماکیاتو یا ... خود نوعی شیرقهوهاند.
کافی میکس
کافی میکس به ترکیب «قهوۀ آماده + شکر + شیر» با نسبتهای خاصی گفته میشود که البته به صورت یک پودر به آب اضافه میشود.
کافه لاته
به ترکیب «یکی از نوشیدنیهای پایۀ قهوه + شیر» که در آن نسبت شیر به «نوشیدنی پایۀ قهوه» (یعنی قهوۀ اسپرسو یا ساده یا آماده) سه به یک است گفته میشود گرچه روش تهیۀ آن پیچیدهتر است.
کاپوچینو
به ترکیب «اسپرسو + شیر + کاکائو» که در آن نسبت شیر و قهوه (اسپرسو)، یک به یک است و روی کف آن پودر کاکائو میریزند گرچه روش تهیۀ آن پیچیدهتر است.
کافه ماکیاتو
به ترکیب «اسپرسو + شیر (+ گاهاً شکر)» گفته میشود که در آن نسبت شیر به قهوه بسیار ناچیز است و روی سطح آن را به صورت کفهای تکه تکه شیر تزیین میکنند.
و مدلهای بسیار دیگر...
واژهشناسی
قهوه عربی شده واژه «کفا» یا کافا است که در اصل نام منطقه و شهری در جنوب غربی اتیوپی است که گیاه قهوه در ابتدا در آنجا یافت شده است. زبانشناسان عرب میگویند واژهٔ قهوه در اصل نام نوعی شراب بوده، بعدها نام این نوشیدنی شده و همچنین میگویند ریشهٔ این واژه قها به معنی بی اشتهابودن است زیرا در گذشته تصور بر این بود که این مایع باعث بی اشتهایی میشود. این واژه هم چنین از راه زبان ترکی به زبانهای اروپایی هم راه یافته است. چندین دلیل دیگر برای نامگذاری قهوه آورده شده که یکی از مشهورترینهای آن این است که این واژه از یک زبان اتیوپیایی و یایک زبان آفریقایی دیگر گرفته شده باشد و در اصل نام منطقهای به نام کفا در جنوب غربی اتیوپی بوده است. گمان میرود که گیاه قهوه در ابتدا آن جا یافت شده. در ضمن مردم آن منطقه به این گیاه بون میگویند.
قالب وبلاگ هات چاکلت,قالب قهوه,قالب وبلاگ نسکافه,قالب وبلاگ نوشیدنی,قالب نوشیدنی گرم,قالب وبلاگ قهوه,قالب قهوه,قالب وبلاگ آسیاب,قالب آسیاب
یک بازی آنلاین زیبا ، هدیه ما به شما برای ساختن لحظه هایی خوش ، هرچند کوتاه :